Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kasza jaglana ze śliwkami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
Składniki
Kaszę jaglaną zalej w rond lu mlekiem i szklanką wody. Dodaj masło, szczyptę soli, posyp cynamonem. Wymieszaj, ugotuj do miękkości na małym ogniu. Ostudź.
Śliwki pokrój. Białka ubij na sztywno. Do kaszy dodaj żółtka, śliwki i cukier, wymieszaj. Dodaj pianę, delikatnie wymieszaj. Żaroodporną formę wyłóż papierem do pieczenia, napełnij kaszą, wierzch wyrównaj. Piecz ok. 20 min w 200°C. Ostudź, posyp cukrem pudrem i cynamonem.
Pięknie pachnie cynamonem i suszonymi śliwkami. Przepis przysłała Katarzyna Dzierżęga z RzeszowaŹródło: Chwila dla Ciebie