Do góry

Dania główne Przepis na:

kasza kuskus z warzywami

kasza kuskus z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 21

Dodano:

Odsłon: 1058

kasza, której przygotowanie zajmie mi chwilunię, podobnie jak jej odgrzanie w mikrofalówce zakładowej

Składniki

  • kasza kuskus - na oko, w zależności od potrzeb np.1/4 opakowania
  • warzywa mrożone, rodzaj dowolny (np. włoskie)
  • cytryna (kilka kropel)
  • woda w kranie
  • ryba mrożona (opcjonalnie, na początku miesiąca;))
  • przyprawy np. bazylia, sól ziołowa, vegeta
  • olej do smażenia warzyw
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zagotować wodę w czajniku, zalać nią kaszę kuskus (tak jak w przepisie na opakowaniu, czyli nieznacznie powyżej poziomu kaszy). Można wsypując kaszę do miseczki, dodać szczyptę vegety (lub soli)

  2. Rozgrzać olej na patelni, wrzucić warzywa, smażyć aż oko zauważy , że są usmażone. Jeśli to początek miesiąca i fundusze pozwalają, wówczas można usmażyć również rybę.
    Całe opakowanie warzyw to za dużo, można wrzucić 1/3.

  3. Wyciągnąć pojemnik, który lubi się nosić do pracy. Przesypać do niego kaszę, dodać warzywa z patelni, kilka kropel cytryny i przyprawy do smaku (np. bazylia, zioła prowansalskie). Zamknąć pudełko, wymieszać, otworzyć pudełko. Skosztować, uśmiechnąć się, że wyszło smacznie. I nie zapomnieć wziąć do pracy ;))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

NewGalatea 23 stycznia 2014 Fajne ale dla mnie troszkę ciężkie.Ja daję surowe warzywa a rybę gotuję na parze.Do kaszy troszkę oliwy i siekaną kolendrę-idealnie pasuje do ryby-smacznego ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń