Do góry

Dodatki Przepis na:

Kasza pęczak z sosem serowym

Kasza pęczak z sosem serowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 97

Dodano:

Odsłon: 148

Dodatek zamiast ziemniaków - do ryby albo mięsa z grilla.

Składniki

  • kasza pęczak 0,5 szklanki
  • cukinia 1/2 sztuki
  • pieczarki 5 szt
  • serek topiony śmietankowy kostka lub baton
  • sól szczypta
  • pieprz mielony
  • margaryna 1 łyżeczka
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Pęczak ugotuj w osolonej wodzie al dente .

  2. Pieczarki i cukinię zetrzyj na tarce , podsmaż na margarynie , dodaj troszkę wody uduś.
    Dodaj serek aby powstał kremowy sos.

  3. Teraz dopraw pieprzem , solą dodaj kaszę pęczak, wymieszaj.



    Podawaj z mięsem z grilla , rybą albo samo.




    Smacznego !!


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń