Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i pyszne danie, bezmięsne
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Kubek suchej kaszy zalać dwiema szklankami zimnej wody, dodajemy łyżeczkę soli i gotować ok 10 min, (aż kasza będzie miękka i wchłonie wodę)
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę ją przesmażamy. Cukinię kroimy w kostkę, nie trzeba jej obierać i dodajemy do podsmażonej cebuli.
Kiedy cukinia lekko zmięknie zalewamy wszystko śmietanką lub mlekiem kokosowym i chwilę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelnie wsypujemy ugotowaną kaszę, dodajemy posiekaną natkę pietruszki i danie jest gotowe.