Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
makaron włożyć do osolonego wrzątku,
w czasie kiedy makaron sie gotuje rozgrzać tłuszcz w rondelku
dodać posiekaną cebulkę i zeszklić nie rumieniąc
wsypać paprykę
włożyć pokrojoną w kostkę mortadelę lub parówki i zarumienić.
dodać pomidory lub koncentrat, chwilę poddusić
wymieszać mąkę z bulionem i wlać
chwile pogotować
ugotowany makaron odcedzić i wymieszać z masłem
ułożyć na talerzu, wlać zrobiony paprykarz i posypać zieleniną
SAMCZNEGO