Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste ,szybkie, łatwe, eleganckie
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Orzechy obieramy łupin , rozdrabniamy i prażymy na patelni lub w piekarniku
Kawę zalewamy do połowy szklanki wodą , studzimy
Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy stopniowo cukier i nadal delikatnie mieszamy
Kawę dodajemy do ubitej piany, bardzo delikatnie
Piekarnik nastawiamy na 120 stopni , blachę wykładamy papierem , łyżką lub szpryca formujemy beziki, posypujemy górę prażonymi orzechami , pieczemy 30-40 minut.