Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kebab z sosem"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 335
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 335
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 117
Składniki
Przygotowuję ciasto, odstawiam. Mięso kroję w kostkę, obsypuję przyprawą do kebabu, podsmażam na oleju z cebulą. Warzywa kroję, doprawiam. Robię sos.
Ciasto dzielę na dwie porcje, każdą rozwałkowuję na kwadrat. Smaruję koncentratem, oprószam przyprawą, nakładam mięso z cebulą. Zlepiam dwa przeciwległe rogi. Końcówki dociskam widelcem.
Placki piekę ok. 20 min w temp. 180oC. Zostawiam je na chwilę w wyłączonym piekarniku, by zmiękły. Przecinam placki na trójkąty, do środka nakładam porcję warzyw, polewam na przemian keczupem i sosem.
90 min • Porcja 390 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie