Do góry

Dania główne Przepis na:

Kedgeree

Kedgeree

Autor:

Przepisów i artykułów: 47 Ocena: 409

Dodano:

Odsłon: 6448

Proste sniadanie gdy zostal nam ryż, jest to kolonialne brytyjskie sniadanie

Składniki

  • ryba wedzona, 300 g
  • ryz, 2 szklanki
  • jajka, 6
  • pomodory, 2
  • kolendra posiekana, 3 lyzki
  • przyprawa curry, lyzeczka
  • inbir posiekany, lyzeczka
  • zabek czosnku posiekany, 1
  • gorczyca czarna, lyzeczka
  • cebula pokrojona w kosteczke, 1
  • cytryna, 1
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. smazymy cebulke i gorczyce, gdy jest zeszklona dodajemy imbir i czosnek, smazymy minutke mieszajac, dodajemy curry, po 30 sekundach ryz. Gdy ryz juz jest cieply dodajemy rybe. na koniec dodajemy kolendre, skrapiamy sokiem z cytryny sil pieprz i gotowe, przystrajamy pomidorem i jajkiem i serwowac mozemy z jogurtem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 22 września 2011 Bardzo fajny przepis a do tego pieknie podane i takie kolorowe danie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

golona102 20 września 2011 Właśnie caly smak jest w wedzonej rybie, mieszanka wedzonej ryby i przyprawy curry to naprawde mix, dla mnie ten mix jest jednym z lepszych brytyjskiej kuchni

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biancorossa 20 września 2011 Ciekawy przepis.Czy bez większej szkody dla smaku da się zastąpić wędzoną rybkę tuńczykiem "zapuszkowanym?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń