Do góry

Dania główne Przepis na:

Kieszeń z warzywami

Kieszeń z warzywami

Autor: korns

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 28

Dodano: 14.09.2012

Odsłon: 883

DOSKONAŁY PRZYSMAK DLA MIŁOŚNIKÓW ZDROWEGO TRYBU ŻYCIA I WARZYW.

Składniki

  • 3 jajka
  • mąka krupczatka
  • 25 dag. szpinaku
  • 75 ml. śmietany 18 proc.
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • 30 dag. pieczarek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 średnia cukinia
  • 1 mały brokuł
  • 1 łyżka masła
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy ciasto: Jajka miksujemy, dodajemy śmietanę, sól, pieprz oraz taką ilość mąki, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Szpinak blanszujemy i mocno odciskamy. Dodajemy do ciasta i mieszamy. Smażymy na oleju jako grubsze naleśniki. Brzegi powinny być chrupiące, a środek miękki.

  2. Pieczarki obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i podsmażamy na maśle. Brokuła blanszujemy, cukinię kroimy w półplasterki, dodajemy do pieczarek, paprykę kroimy w niewielką kostkę, dodajemy do pozostałych składników, doprawiamy.

  3. Na połówce każdego naleśnika wykładamy porcję warzyw, składamy na pół.

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń