Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5726
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7211
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4702
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12772
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5726
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7211
Składniki
Cytryny szorujemy, wyparzamy. Kroimy na krzyż ale nie do końca tak by były złączone z jednego końca.( powstaną zespolone ćwiartki ) Zasypujemy solą w masakrycznej ilości i wciskamy do słoika ( wyparzonego) tak by były ściśnięte .Zalewamy sokiem cytrynowym do połowy słoika nie więcej bo w trakcie kiśnięcia powinno wypłynąć sporo płynu, w tym momencie możemy dodać przyprawy :laska cynamonu, listek laurowy, czarny pieprz, dwa goździki, nasiona kolendry, zasypujemy solą . Ta tura była bez przypraw.Zamykamy słoik i odstawiamy do lodówki na 2 tygodnie.
Pamiętaj by słoik był wytarty do sucha i zakrętka też.