Do góry

Przetwory Przepis na:

KISZONE CYTRYNY

KISZONE CYTRYNY

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 244

Dodano:

Odsłon: 14855

Niezbędne do Tadżinu.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cytryny szorujemy, wyparzamy. Kroimy na krzyż ale nie do końca tak by były złączone z jednego końca.( powstaną zespolone ćwiartki ) Zasypujemy solą w masakrycznej ilości i wciskamy do słoika ( wyparzonego) tak by były ściśnięte .Zalewamy sokiem cytrynowym do połowy słoika nie więcej bo w trakcie kiśnięcia powinno wypłynąć sporo płynu, w tym momencie możemy dodać przyprawy :laska cynamonu, listek laurowy, czarny pieprz, dwa goździki, nasiona kolendry, zasypujemy solą . Ta tura była bez przypraw.Zamykamy słoik i odstawiamy do lodówki na 2 tygodnie.

  2. Pamiętaj by słoik był wytarty do sucha i zakrętka też.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

EWAM 16 sierpnia 2011 W potrawie zwanej Tadżin niezbędne - potrawa jednogarnkowa. Garnek dostępny w IKEA.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olina102 09 sierpnia 2011 Twój przepis mnie zaintrygował. Ale z czym to się je?:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olina102 09 sierpnia 2011 Twój przepis mnie zaintrygował. Tylko z czym to się je?:)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń