Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 348
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 390
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 375
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 311
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 348
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 390
Eggah to nic innego jak pieczony omlet z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się...
Odsłon: 375
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 311
Składniki
Cytryny szorujemy, wyparzamy. Kroimy na krzyż ale nie do końca tak by były złączone z jednego końca.( powstaną zespolone ćwiartki ) Zasypujemy solą w masakrycznej ilości i wciskamy do słoika ( wyparzonego) tak by były ściśnięte .Zalewamy sokiem cytrynowym do połowy słoika nie więcej bo w trakcie kiśnięcia powinno wypłynąć sporo płynu, w tym momencie możemy dodać przyprawy :laska cynamonu, listek laurowy, czarny pieprz, dwa goździki, nasiona kolendry, zasypujemy solą . Ta tura była bez przypraw.Zamykamy słoik i odstawiamy do lodówki na 2 tygodnie.
Pamiętaj by słoik był wytarty do sucha i zakrętka też.