Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pięknie wygląda i rewelacyjnie smakuje!
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 342
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 71
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 122
Składniki
Mieszamy mąkę z mlekiem. Dodajemy pojedynczo jajka, sól, kakao, cukier waniliowy i olej. Mieszamy dokładnie ciasto i wstawiamy do lodówki na ok.10 minut. Smażymy na gorącej! patelni wylewając łyżeczką ( albo szprycą ) dowolny wzór - pajęczynę. Smażymy z obydwu stron delikatnie obracając , by nie rozerwać naleśnika.
Układamy na talerzu. Przykrywamy serkiem i pokrojonymi w plastry kiwi. Przykrywamy drugim naleśnikiem. Posypujemy cukrem pudrem!