Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Klasyczne kotlety jajeczne"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Ugotuj na twardo 8 jajek, zalej je zimną wodą i poczekaj, aż ostygną. Następnie obierz i przekręć przez maszynkę do mielenia mięsa. Bułkę namocz w mleku. Po 5 minutach lekko odciśnij, a potem też przekręć przez maszynkę.
Masę jajeczną wymieszaj ze zmieloną bułką, dodaj do tego drobno pokrojone miękkie masło, posiekany szczypiorek, natkę pietruszki, 2 surowe jajka, sól i pieprz. Masę dokładnie wymieszaj, po czym podziel ją na 8 równych części.
Formuj z nich kotlety. Obtocz je w tartej bułce, smaż na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron. Przed podaniem ozdób pokrojonymi pomidorami i ziołami.Źródło: TV14