Do góry

Desery Przepis na:

Klasyczne włoskie Tiramisu

Klasyczne włoskie Tiramisu

Autor: kamyczekaga

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 18.08.2010

Odsłon: 1680

Pyszny włoski smak...

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Oddziel żółtka od białek. Następnie ubij żółtka z cukrem do białości.

  2. Do ubitych żółtek dodawaj po łyżce serka Mascarpone.

  3. Do przygotowanej masy serowej dodaj ubite na sztywno białka.

  4. Przygotuj kawe rozpuszczalna. Kiedy wystygnie dodaj do niej likier kawowy.

  5. W naczyniu żaroodpornym ułóż pierwszą warstwe biszkoptów, polej ją częścią kawy. Na to nałóż częś masy serowej. Na to nałóż kolejną warstwę biszkoptów.Polej kawą. I tak postępuj aż do wyczerpania składników, z tym, ze ostatnią warstwą powinna byc masa serowa.

  6. Wierzch można posypac odrobiną kakao. Wstawic ciasto do lodówki na ok 4-5h. Najlepiej smakuje następnego dnia. Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kibi87 18 sierpnia 2010 na pewno pyszności, tylko zdjęcie Twojego Tiramisu by się przydało:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń