Do góry

Dania główne Przepis na:

Klops drobiowo-wieprzowy

Klops drobiowo-wieprzowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1086

Dodano:

Odsłon: 12328

Bardzo smaczny na gorąco, ale jeszcze lepszy na zimno, do kanapek, wiemy co jemy.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę, zrumienić na maśle na złoty kolor. Bułki namoczyć, odcisnąć. Cebulę i bułkę zmielić, dodać do mięsa, dodać żółtka, przyprawy i wyrobić dokładnie, na koniec dodać pianę z białek i uzupełnić tartą bułką aby masa nie była za rzadka.

  2. Połowę masy wyłożyć do foremek(z tej porcji mnie wychodzą 2), ułożyć po 3 ugotowane jajka, przykryć resztą masy, docisnąć i wyrównać. Piec w nagrzanym piekarniku ok 1,5 godz (180 st). Jeżeli ma być jedzony na zimno zostawiamy w piekarniku do wystudzenia. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagoda114 23 marca 2011 Oczywiście, można z samego mięsa wieprzowego, lub mieszanego.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimi619 19 marca 2011 Super wygląda. A mogę zrobić bez drobiu ?

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagoda114 28 lutego 2011 Ja mam silikonowe foremki ( 28x12x8 ), ale można dać do dwóch wąskich keksówek.

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tajra 28 lutego 2011 Ten przepis jest na blaszki o jakich wymiarach?

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 27 lutego 2011 ten klops wygląda bardzo apetycznie - do ulubionych

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kamasutra 26 lutego 2011 coś dla mojego podniebienia, bo wędliny ze sklepu są na" jedno kopyto"-fajny pomysł!

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 26 lutego 2011 bardzo fajny przepis można podać na obiad lub na zimno do kanapek;super

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń