Dania główne Przepis na:
Klops w pieczarce

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1003
Dodano: 24.11.2010
Odsłon: 10576
Składniki
- pieczarki duze, 6szt
- mieso mielone,kto jakie lubi, 400g
- jajko, 1
- pietruszka zielona,garsc
- bulka czerstwa, 1
- przyprawy ulubione
- set zolty tarty, 100g
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
pieczarki oczysc,odetnij nozki posiekaj i wydraz tak ,aby bylo miejcse na kule miesne.
-
mieso wymieszaj z jajkiem,bulka,przyprawami,dodaj posiekane nozki pieczarek i wyrob mieso.
-
pieczarki ulozyc w zaroodpornym naczyniu jezeli pieczarka nie bedzie stabilna odetnij od spodu kawalek,z miesa formowac kule i wkladac do pieczarek
-
calosc posypac serem zoltym podlac odrobina oliwy i zapiekac w piekarniku nagrzanym do 180s 30 min,czas moze sie wydluzyc w zaleznosci od wielkosci pieczarek i miesa,do dekoracij proponuje pokrojona ukosnie dymke.
Komentarze do przepisu (6)

jagienkaaa 10 lipca 2011Zgłoś do usunięcia
Swietne danie i wykonane perfekt!Az slinka leci:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

olcia35 24 stycznia 2011Zgłoś do usunięcia
właśnie wypróbowałam Twój przepis i wyszło wysmienicie, bardzo dobry pomysł na pieczarkę inaczej:) Daje ocenę 5 z plusem. Pozdrawiam!2 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 26 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Świetny przepis. Faszeruję mięsem mielonymróżne warzywa, ale nie robiłam tego z pieczarkami.
Muszę spróbować. Pozdrawiam
2 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 25 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
ciekawe ,bardzo ciekawe ,muszę spróbować2 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 24 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
Bardzo ładne zdjęcie i apetyczne danie.2 Kto głosował? | Odpowiedz

taura 24 listopada 2010Zgłoś do usunięcia
ciekawy pomysł2 Kto głosował? | Odpowiedz