Do góry

Dania główne Przepis na:

Klops w pieczarce

Klops w pieczarce

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 979

Dodano:

Odsłon: 10486

Zrobilam to zlosliwie ze wzgledu na kogos kto nie lubi grzybow,no i bach ta osoba zjadla wiecej niz inni,wiec chyba smakowalo,bo jak dla mnie to danie bylo super.

Składniki

  • pieczarki duze, 6szt
  • mieso mielone,kto jakie lubi, 400g
  • jajko, 1
  • pietruszka zielona,garsc
  • bulka czerstwa, 1
  • przyprawy ulubione
  • set zolty tarty, 100g
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pieczarki oczysc,odetnij nozki posiekaj i wydraz tak ,aby bylo miejcse na kule miesne.

  2. mieso wymieszaj z jajkiem,bulka,przyprawami,dodaj posiekane nozki pieczarek i wyrob mieso.

  3. pieczarki ulozyc w zaroodpornym naczyniu jezeli pieczarka nie bedzie stabilna odetnij od spodu kawalek,z miesa formowac kule i wkladac do pieczarek

  4. calosc posypac serem zoltym podlac odrobina oliwy i zapiekac w piekarniku nagrzanym do 180s 30 min,czas moze sie wydluzyc w zaleznosci od wielkosci pieczarek i miesa,do dekoracij proponuje pokrojona ukosnie dymke.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagienkaaa 10 lipca 2011 Swietne danie i wykonane perfekt!Az slinka leci:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olcia35 24 stycznia 2011 właśnie wypróbowałam Twój przepis i wyszło wysmienicie, bardzo dobry pomysł na pieczarkę inaczej:) Daje ocenę 5 z plusem. Pozdrawiam!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 26 listopada 2010 Świetny przepis. Faszeruję mięsem mielonym
różne warzywa, ale nie robiłam tego z pieczarkami.
Muszę spróbować. Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 25 listopada 2010 ciekawe ,bardzo ciekawe ,muszę spróbować

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 24 listopada 2010 Bardzo ładne zdjęcie i apetyczne danie.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń