Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na smacznego mięsnego klopsa.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 819
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5750
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9558
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 819
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5750
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9558
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 266
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, zmielić, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, przyprawy do smaku, wbić jajko i dokładnie wyrobić masę. Naczynie żaroodporne posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę mięsa, zrobić lekkie wgłębienie wzdłuż i układać, kabanosy, fasolkę, odsączone oliwki a na wierzch ułożyć mix sałatek. Skropić oliwą, posypać solą i pieprzem i przykryć resztą mięsa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez 30 minut. W między czasie składniki na skorupkę razem wymieszać, wyjąć mięso z piekarnika, obłożyć przygotowaną skorupką i piec dalej przez następne 30 minut na złoty kolor.