Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki całe w ziołach

Klopsiki całe w ziołach

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki całe w ziołach"

Składniki

  • 80 dag zmielonej cielęciny
  • torebka białego ryżu
  • czerstwa bułka
  • cebula
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • tarta bułka
  • 3 łyżki mleka
  • świeże zioła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę podziel na mniejsze kawałki i namocz w mleku. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Następnie zeszklij na maśle. Ryż ugotuj według opisu na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia.

  2. Mięso dokładnie wymieszaj z odciśniętą bułką i ugotowanym ryżem. Dodaj jajka, sól i pieprz.

  3. Bułkę tartą wymieszaj z posiekanymi ziołami. Masę wyrób i uformuj okrągłe kotleciki. Obtocz je w bułce z ziołami. Mięso usmaż z obu stron na oleju, aż ładnie się zarumieni. Danie podawaj z makaronem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń