Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki na parze

Klopsiki na parze

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 295

Dodano:

Odsłon: 11400

Klopsiki z mielonej łopatki wieprzowej, przyrządzone na parze, w towarzystwie ziemniaków i mieszanki warzyw

Składniki

  • mielone z łopatki wieprzowej
  • Ziemniaki
  • mieszanka warzyw
  • przyprawy
1-2 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso przyprawiłam przyprawą do mielonego.
    Uformowałam małe klopsiki i ułożyłam w dolnym pojemniku parowaru.
    Ziemniaki wybrałam większe, pokroiłam na ćwiartki. Dobrze jest wybrać w miarę równej wielkości, żeby równo się ugotowały :)
    Mieszanka warzywna, mrożonka.
    Mięsko parowało się godzinkę, po 20 minutach dodałam ziemniaki na 2 poziom a po kolejnych 10 warzywa bez rozmrażania, na 3 poziom.
    Ziemniaki przyprawione majerankiem, warzywa już były z przyprawą :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń