Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsiki nadziewane pieczarkami"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1812
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Pieczarki obgotuj w osolonej wodzie, odcedź, ostudź. Do mielonego mięsa dodaj starte marchewki, pokrojoną paprykę, jajka, bułkę tartą. Przypraw.
Masą mięsną obklej pieczarki. Kulki obtocz w mące. Usmaż na gorącym oleju. Podaj z ziemniakami oraz surówką.
<strong>Małgorzata Góralska z Lidzbarka</strong>Źródło: Takie jest życie