Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsiki ziemniaczane

Klopsiki ziemniaczane

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 56

Dodano:

Odsłon: 2566

Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce (lub przemielić przez maszynkę). Przełożyć na cedzak, by pozbyć się nadmiaru wody. Na tarce zetrzeć też cebulę i czosnek.

  2. Przygotować ciasto. Wymieszać ziemniaki, cebulę, czosnek, majeranek, jajka i przyprawy. Dodać mąkę, Tyle by ciasto nie było za rzadkie i dobrze się lepiło na nie za duże klopsy.

  3. Tak przygotowane klopsy obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.

  4. Klopsy podawać z sosem, np. pieczarkowym, pomidorowym, czy też czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń