Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bez mąki, tartej bułki, a nawet bez jajka - taki pomysł na mielone mięso wołowo-indycze
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Wszystkie składniki mieszam tak, by rozprowadziły się równomiernie po całej masie. Formuje małe kulki i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekę 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni funkcja góra dół. I już !
Podaję z warzywami lub z kaszą czy ryżem i warzywami lub jako wkładka do zupy vege - czyli robię wersję zupy dla mięsożerców:) np do takiej:na moim profilu "pomidorowa, ale coś tu udaje ziemniaka" https://smaker.pl/przepis-pomidorowa-ale-cos-tu-udaje-ziemniaka-vege,153248,domowapiwniczka.html Jeśli pieczone wydaje się zbyt suche, można podać z lekkim sosem warzywnym, np "fit sos z cukinii" https://smaker.pl/przepis-fit-sos-slodko-kwasny,125812,domowapiwniczka.html lub "1-minutowy sos brokułowy" https://smaker.pl/przepis-1-minutowy-sos-brokulowy,152718,domowapiwniczka.html albo z moim nieśmiertelnym "ajvar" -em https://smaker.pl/przepis-ajvar-z-domowej-piwniczki-papryka-baklazan,123880,domowapiwniczka.html