Do góry

Dania główne Przepis na:

klopsy pieczone z nacią selera

klopsy pieczone z nacią selera

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1916

Dodano:

Odsłon: 269

bez mąki, tartej bułki, a nawet bez jajka - taki pomysł na mielone mięso wołowo-indycze

Składniki

  • mięso mielone wołowe, np łata - 300g
  • mięso mielone z indyka - 200g
  • Cebula biała - 1 duża sztuka
  • nać selera zwyczajnego - 2 łyżki drobno posiekanego (listki z ok. 4 gałązek)
  • pieprz czarny - 1/4 łyżeczki
  • majeranek - 1/2 łyżeczki
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki mieszam tak, by rozprowadziły się równomiernie po całej masie.
    Formuje małe kulki i układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    Piekę 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni funkcja góra dół.

    I już !

  2. Podaję z warzywami lub z kaszą czy ryżem i warzywami lub jako wkładka do zupy vege - czyli robię wersję zupy dla mięsożerców:)
    np do takiej:na moim profilu "pomidorowa, ale coś tu udaje ziemniaka" https://smaker.pl/przepis-pomidorowa-ale-cos-tu-udaje-ziemniaka-vege,153248,domowapiwniczka.html

    Jeśli pieczone wydaje się zbyt suche, można podać z lekkim sosem warzywnym, np
    "fit sos z cukinii" https://smaker.pl/przepis-fit-sos-slodko-kwasny,125812,domowapiwniczka.html
    lub "1-minutowy sos brokułowy" https://smaker.pl/przepis-1-minutowy-sos-brokulowy,152718,domowapiwniczka.html
    albo z moim nieśmiertelnym "ajvar" -em https://smaker.pl/przepis-ajvar-z-domowej-piwniczki-papryka-baklazan,123880,domowapiwniczka.html

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń