Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsy z ryżem i marchewką

Klopsy z ryżem i marchewką

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1985

Dodano:

Odsłon: 13963

pyszne i pożywne

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż zalac wrzątkiem i wymoczyc ok. 10 minut, powinien nieco napęczniec. Mięso wymieszac z dobrze odsączonym ryżem, startą na grubych oczkach marchewką oraz drobno posiekaną cebulą. Przyprawic pieprzem i solą. Na patelni rozgrzac tłuszcz, ze wszystkich stron smażyc na nim mięsne kule. Następnie przełożyc je do garnka, podlac bulionem, dodac curry, zioła i koncentrat pomidorowy. Dusic ok. 30 minut na wolnym ogniu. Po tym czasie dodac mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną w śmietanie i niewielkiej ilości bulionu spod gotowania. Chwilę pogotowac.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

awepa 27 sierpnia 2012 Pyszne te klopsiki :-) Dzisiaj zrobiłam :-)

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

natalia987 29 marca 2011 klopsy pyszne tylko moja zdolność kulinarna nie bardzo :( zanim się udusiły już był jeden wielki klops:( ale i tak pyszny

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

hela43 06 grudnia 2010 Ja też robię podobne są pyszne polecam .pozdrawiam

18 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń