Do góry

Dania główne Przepis na:

Kluski parowe z sosem bolońskim

Kluski parowe z sosem bolońskim

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 1241

Łatwe,sycące.

Składniki

  • Kluski gotowe (Virtu),mielone z łopatki 500g,pomidory krojone puszka,przyprawa do mielonego, bazylia.
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotowe kluski gotujemy na parze około 10 minut od chwili uzyskania pary.Na patelnię wlewamy łyżkę oliwy z orzeszkiem masła.Wlewamy zawartość puszki pomidorowej,dodajemy bazylię w proszku,mieszamy.Dodajemy doprawione mięso mielone,mieszamy wszystko bardzo dokładnie,przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu około 30 minut mieszając od czasu do czasu.Podać można z ogórkiem kwaszonym.Sos można wzbogacić duszoną cebulą i innymi przyprawami.To jest wersja podstawowa(kawalerska)Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń