Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kluski z makiem Babci Stefanii"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1815
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Z mąki i jajek zrób ciasto (możesz, ale nie musisz dodawać wody). Wyrób, cienko rozwałkuj. Wysusz. Pokrój na kwadraciki (łazanki) lub wstążki. Zagotuj mleko z wodą.
Wsyp mak i zaparz (ok. 10-15 min). Następnie zmiel. Na patelni rozpuść masło. Dodaj posiekane orzechy, przesmaż. Dołóż resztę bakalii., 2 łyżki miodu, cukier waniliowy i mak. Dosłodź do smaku.
Ugotuj kluseczki, polej zezłoconym masłem, wymieszaj z farszem.Źródło: Świat kobiety