Do góry

Dania główne Przepis na:

Knedle ze śliwkami

Knedle ze śliwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 63

Dodano:

Odsłon: 31850

Tradycyjne polskie danie - knedle ze śliwkami na słodko, idealne na obiad lub kolację.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki rozgnieść na pure, dodać jajka, mąkę i sól. Zagnieść na gładkie ciasto.

  2. Śliwki umyć, osuszyć i pokroić na połówki. Usunąć pestki.

  3. Ciasto zrolować w wałek. Odkrawać po kawałku i formować placek.Do każdego wkładać połówkę śliwki. Zlepić i uformować kulkę.

  4. Gotowe knedle gotować w osolonej wodzie ok. 4-5 min.

  5. Po ugotowaniu polać je śmietanką i posypać cynamonem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń