Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knedle ze śliwkami i makiem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 132
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 43
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 132
Składniki
40 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 1,80 zł • Przepis na 4 porcji.
Ziemniaki gotuję, studzę i dokładnie mielę. Purée przekładam do miski, dodaję twaróg, jajko, mąkę, olej i szczyptę soli. Zagniatam gładkie ciasto. Z umytych śliwek wyjmuję pestki.
Ciasto kroję na kawałki jednakowej wielkości i lekko je spłaszczam. Na każdym placuszku układam śliwkę i dokładnie zlepiam. Wrzucam partiami do wrzącej, posolonej wody. Gotuję około 4-5 minut aż od wypłynięcia.
Gotowe knedle polewam stopionym masłem, posypuję makiem oraz cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie