Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i syte ( ok. 100 kcal sztuka! )
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 128
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 128
Składniki
Obrać i ugotować ziemniaki na parze
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę lub potarkować
Do ziemniaków wbić jedno jajko i dosypać szklankę mąki
Wszystko wymieszać dokładnie cały czas dosypując mąkę
Gdy ciasto będzie miało stałą konsystencje i nie będzie się mocno lepić należy uformować wałek o szerokości ok 4 cm
Wałek pociąć na kawałki ok 5 cm i rozpłaszczyć lekko na "placuszki"
Do środka "placuszków" włożyć wydrylowaną śliwkę ( lekko naciętą nie rozkrojoną ) i uformować kulkę
Knedle ugotować w osolonej wodzie. Podawać polane jogurtem z cukrem waniliowym.