Do góry

Dania główne Przepis na:

Knedliki ziemniaczane

Knedliki ziemniaczane

Autor: Jonas

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 17

Dodano: 04.11.2010

Odsłon: 1610

Fajne,warto spróbować

Składniki

  • 50 dkg ugotowanych ziemniaków
  • 8 dkg mąki pszennej
  • 8 dkg kaszy manny
  • sól
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowane ziemniaki przetrzeć przez praskę lub zmielić, dodać resztę składników,wyrobić ciasto. Z ciasta uformować podłużne wałki 5cm grubości, 15cm długości. Zagotować wodę /jak na makaron/ posolić,włożyć knedle i gotować ok. 15-20 min.. W czasie gotowania delikatnie odwracać je. Gotowe knedle wyjąć, przez chwilę osaczyć,następnie pokroić w plastry grubości 5-2cm. Proponuję podawać do drugiego dania zamiast ziemniaków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 05 listopada 2010 na pewno wypróbuję:)lubię takie dania ziemniaczane:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń