Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Knysze z kapustą"
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 472
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1557
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 341
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 472
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1557
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 341
Składniki
Drożdże wymieszaj z mlekiem, mąką, cukrem, odstaw. Połącz z pozostałymi składnikami. Wyrób ciasto, nakryj i odstaw do wyrośnięcia.
Kapustę poszatkuj, dodaj ziele angielskie, sól; gotuj chwilę, odcedź. Pokrojoną cebulę podsmaż na tłuszczu, dodaj kapustę i jeszcze raz lekko podsmaż. Wbij jajko, wymieszaj i mocno przypraw.
Ciasto rozwałkuj na prostokąt. Nałóż farsz i zwiń w rulon. Potnij na grube plastry. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i odstaw, aby wyrosły. Piecz około 15-20 minut w temperaturze 180° C.Źródło: Dobry Tydzień