Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kofta z jagnięciny"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 88
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 42
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 129
Składniki
Mięso mielone (może być wymieszana jagnięcina z wołowiną) połącz ze wszystkimi przyprawami oraz drobno pokrojoną cebulą z czosnkiem.
Dokładnie całość zagnieć i uformuj równe pulpeciki wielkości dużego orzecha włoskiego.
Przygotowane włóż na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozgrzej na patelni oliwę i obsmaż pulpeciki z każdej strony. Odłóż je do miseczki.
Następnie na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną wcześniej cebulę i czosnek do sosu. Dodaj przyprawy oraz pokrojone w kostkę pomidory pelatti. Wlej ocet balsamiczny, wsyp brązowy cukier oraz sól. Zanurz w sosie pulpeciki i gotuj całość na małym ogniu około 10 minut.
Gotową koftę posyp posiekaną kolendrą i pestkami granatu.Źródło: Kurier TV