Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokardki z suszoną szynką"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i przełóż do miski.
Rozgrzej patelnię grillową. Cukinię spryskaj oliwą i podsmaż na patelni (1-2 minuty).
Plastry szynki podsmaż na chrupiąco na teflonowej patelni. Połam je na kawałki.
Przygotuj sos z reszty oliwy, soku cytrynowego i czosnku. Przypraw do smaku.
Dodaj do makaronu pokrojone mięso, suszone pomidory i bazylię. Skrop sosem i dobrze wymieszaj.
Rozłóż sałatkę do mniejszych miseczek. Posyp kawałkami szynki i płatkami sera.Źródło: Olivia