Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 145
Składniki
Miękkie masło utrzeć na puch z cukrem, cały czas ucierając, dodać jajko (w temperaturze pokojowej), a następnie startą skórkę ze sparzonej cytryny.
Mąkę pszenną przesiać, połączyć z mąką ziemniaczaną. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do masy. Następnie wsypać wiórki kokosowe i wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 180oC. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżeczką nakładać porcje masy kokosowej, formując ciasteczka i piec, aż się zrumienią (ok.15 minut).
Przed podaniem kokosanki można delikatnie polukrować lub ozdobić polewą czekoladową.Źródło: Twoje Imperium