Do góry

Desery Przepis na:

Kokosanki

Kokosanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 10

Dodano:

Odsłon: 10954

Pyszności, trzeba się nataplać ale warto ;)

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło i mód rozpuszczamy w rondelku

  2. Do przesianej mąki dodajemy: proszek do pieczenia, cukier puder, jajka rozpuszczone wcześniej masło i mleko mieszamy wszystko mikserem ciasto przelewamy na blachę i pieczemy we wcześniej nagrzanym piekarniku (180- 200 stopni ) do tzw. suchego patyczka. Odstawiamy do ostudzenia. Można też jednego dnia upiec na drugi dzień taplać ;)

  3. cukier, śmietanę, kakao i masło rozpuszczamy w rondelku tworząc polewę,

  4. Ciasto kroimy na mniej więcej1.5cm paseczki a te jeszcze tak żeby powstały prostokąty, każdy prostokąt taplamy kolejno w lekko ciepłej polewie czekoladowej i we wiorkach kokosowych.

  5. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 03 stycznia Zgadzam się,że warto się nataplać :)))))Pychota!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

megii 20 stycznia 2012 bardzo lubię kokosanki a na zdjęciu wyglądają tak apetycznie mniam:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń