Do góry

Desery Przepis na:

Kokosowa napoleonka

Kokosowa napoleonka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18988

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Kokosowa napoleonka"

Składniki

  • 1 op. mrożonego francuskiego 2 i 1/2 szklanki mleka
  • 1 puszka mleczka kokosowego
  • 2/3 szklanki cukru
  • 5 jajek
  • po 5 łyżek mąki pszennej i ziemniaczanej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Płaty francuskiego ciasta rozmroź w pokojowej temperaturze. Pokrój na 5 kawałków. Każdy cienko rozwałkuj. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem. Placki posmaruj jajkiem roztrzepanym z 4 łyżkami mleka. Posyp wiórkami kokosowymi, by tworzyły równomierną warstwę. Piecz po około 25 minut w temperaturze 200 st. Odstaw do wystudzenia.

  2. Zwykłe mleko zagotuj. Mleczko kokosowe wymieszaj mikserem z cukrem, jajkami oraz mąką pszenną i ziemniaczaną. Wlej do wrzącego mleka. Gotuj, cięgle energicznie mieszając, aż krem zgęstnieje. Placki przełóż jeszcze ciepłym kremem. Napoleonkę od razu pokrój na porcje.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń