Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kokosowe galaretki"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Łyżeczkę żelatyny zalej łyżką wody.
Połowę mleczka kokosowego podgrzej, rozpuść w nim żelatynę.
Po przestudzeniu dodaj wiórki kokosowe i wylej do foremek wyciętych z butelek.
Wsyp 1/3 borówek i wstaw pojemniki do lodówki, nachylone pod kątem 30 stopni. Dzięki temu zawartość ułoży się pod skosem.
Czerwone porzeczki zmiksuj blenderem.
Kolejną łyżeczkę żelatyny zalej zimną wodą, następnie dodaj 2 łyżki gorącej. Wymieszaj z masą porzeczkową i dolej do foremek.
Zalej kolejną porcją mleczka kokosowego przygotowanego tak, jak pierwszą.
Ponownie wstaw deser do lodówki na kilka godzin. Gotowy udekoruj owocami, wiórkami i miętą.Źródło: Telemax