Do góry

Dania główne Przepis na:

Kokosowy ryż

Kokosowy ryż

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1951

Dodano:

Odsłon: 8142

Kokosowy ryż, nadaje sie zarowno jako dodatek do potraw kuchni tajskiej, jak rowniez z owocami jako deser.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wode, mleczko i sok zagotowac, posolic. Do gotujacej sie wody dodac ryz i gotowac na najmniejszym ogniu okolo 15 minut. Uwaga nie mieszac podczas gotowania, bo ryz nie bedzie sypki. Podczas gotowania cala woda powinna odparowac.

  2. W wersji slodkiej zastapic ryz basmati ryzem arborio lub innym "kleistym". Namoczyc w wodzie przez okolo godzine i odcedzic. Gotowac wg przepisu powyzej dodajac lyzke (lub wiecej jesli ktos lubi slodsze) cukru. gotowac okolo 20 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kurpianka 21 lipca 2010 super pzrepis,polecam.Cała rodzina bedzie zadowolona;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Homer 21 lipca 2010 Świetne połączenie ryżu indyjskiego z egzotycznym smakiem kokosu.
Podany wraz ze smażonymi w sezamowej skorupce krewetkami "Tiger" daje uczycie obcowania z lądem dalekiej Azji...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

animat 18 lipca 2010 jest super ta potrawa idealna na gorące dni.polecam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kejcix 17 lipca 2010 uwielbiam kokos, więc chyba spróbuję;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 03 marca 2010 cudne zdjęcie i bardzo aromatyczne danie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 03 marca 2010 bardzo ciekawy ten ryż,muszę spróbować

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń