Do góry

Dodatki Przepis na:

Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami

Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 507

Dodano:

Odsłon: 956

Fasolka szparagowa z kalarepką, cukinią i pomidorkami to rewelacyjny dodatek do dania z mięsem. Polecam, smacznego.

Składniki

  • fasolka szparagowa 30 dag
  • kalarepka młoda 2 szt
  • pomidorki koktajlowe 20 dag
  • cukinia żółta 1 szt
  • cukinia zielona1 szt
  • oliwa 1 łyżka
  • masło 1 łyżka
  • sól, pieprz, ocet winny do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kalarepkę obrać i pokroić w słupki. Fasolkę szparagową oczyścić, umyć i razem z kalarepką ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, osączyć.

  2. Młode cukinie razem ze skórką pokroić w słupki, podsmażyć na łyżce rozgrzanej oliwy.

  3. Następnie dodać łyżkę masła, umyte pomidorki koktajlowe, smażyć przez kilka minut.

  4. Połączyć z osączoną fasolką, doprawić do smaku solą, pieprzem i octem winnym, podgrzać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń