Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kolorowe placuszki z indykiem i szpinakiem"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Składniki
Małgorzata Góralska z Jabłonowa
55 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji 3,20 zł • Przepis na 2-3 porcje
Pierś kroję w bardzo drobną kostkę, papryki i cebulę tak samo w kosteczkę. Szpinak parzę i kroję na małe kawałki.
Mieszam te , dodaję koper, szczypiorek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz pieprz cayenne, jajka i mąkę. Znów mieszam, doprawiam solą i jeszcze raz mieszam.
Rozgrzewam olej na patelni, wykładam łyżką porcje masy i smażę płaskie placuszki. Odsączam je z tłuszczu na papierowym ręczniku.Źródło: Kobieta i życie