Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowe jedzenie lepiej smakuje.
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1699
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1699
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Składniki
Ciasto. Burak zetrzeć na drobnej tarce. Przygotować 3 miseczki. Do jednej wsypać 120 g mąki. Do pozostałych wsypać po 105 g , do jednej dodać kakao, do drugiej burak. Kwaśne mleko i olej po równo rozlać do każdej miski i odrobinę posolić. Zagniatamy każde ciasto oddzielnie i wkładamy każde do oddzielnej torebki foliowej. Schładzamy około 20 minut. Potem wyjąć kulki ciasta z lodówki i każdą część rozwałkować na prostokąt. Nałożyć na siebie trzy płaty ciasta i zrolować wzdłuż dłuższego boku. Rulon przeciąć 2-3 razy wzdłuż. Powstałe paski bardzo cienko wałkować. Potem wykrawać 6-7 cm kwadraty.
Co drugi środek kwadratu posmarować nutellą, nałożyć po dwa plasterki banana, przykryć drugim kwadratem i dokładnie skleić brzegi, Dobrze jest brzegi spodniego kwadratu lekko zwilżyć wodą. Gotować kilka minut w osolonej wodzie.