Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kolorowy omlet z buraczkami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 59
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 103
Składniki
4 sztuki • : 10 min • smażenie: 15 min • 370 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Wbij jajka do dużej miski. Roztrzep je i wymieszaj ze śmietaną. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Rozgrzej patelnię teflonową. Na pierwszy omlet podsmaż 1/4 buraczków (minuta), mieszając od czasu do czasu. Zalej je 1/4 masy jajecznej. Smaż na małym ogniu 3-4 minuty, aby masa się ścięła. Przełóż omlet w ciepłe miejsce i kolejno usmaż pozostałe omlety.
Przełóż omlety na talerze. Na każdym ułóż porcję rozgniecionej widelcem fety, posyp rukolą. Podawaj z ciepłymi tostami.Źródło: Olivia