Do góry

Przetwory Przepis na:

Kompot z mirabelek.

Kompot z mirabelek.

Autor:

Przepisów i artykułów: 171 Ocena: 2384

Dodano:

Odsłon: 469

Kompot z mirabelek jest smacznym i orzeźwiającym dodatkiem do obiadu.

Składniki

  • -Mirabelki
  • -Woda
  • -Cukier
> 6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do umytych i wyparzonych słoików wsypać mirabelki.

  2. Wodę zagotować z cukrem (4 łyżki czubate cukru na litr wody).
    Gorącą zalewę wlać do słoików z mirabelkami i dobrze zakręcić.
    Pasteryzować około 10 minut.

  3. Następnie słoiki odwrócić do góry dnem.
    Przechowywać w chłodnym, zacienionym miejscu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń