Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot z truskawek do obiadu (klasyczny)

Kompot z truskawek do obiadu (klasyczny)

Autor:

Przepisów i artykułów: 716 Ocena: 47638

Dodano:

Odsłon: 419

Dzisiaj banalnie prosty, tradycyjny przepis na kompot. Sezon truskawkowy trwa i grzechem byłoby nie skorzystać z dostępności tych pysznych owoców. Tak więc zapraszam Was właśnie na kompot truskawkowy.

Składniki

  • świeże truskawki 700g
  • cukier 4 łyżki
  • woda 1.2 litra
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Truskawki płuczemy, pozbawiamy szypułek. Tak przygotowane owoce wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia.
    Do gotujących się truskawek dodajemy cukier. Kompot gotujemy 10 minut, następnie studzimy i przelewamy do dzbanka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 13 czerwca Już czuję ten smak <3 a ten kolor <3 Prawdziwie truskawkowy ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 10 czerwca Taki dobry kompot to zawsze kojarzy mi sie z dziecinstwem :) Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń