Do góry

Przetwory Przepis na:

Konfitura z cukinii z galaretką

Konfitura z cukinii z galaretką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2289 Ocena: 14403

Dodano:

Odsłon: 7011

Super konfitura dla naszych pociech.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cukinie obrać, pokroić, usunąć nasiona, wrzucić do rondelka, zasypać cukrem i gotować na wolnym ogniu przez godzinę stale mieszając. Dodać sok z cytryn, galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance gorącej wody, dokładnie wymieszać, jeżeli chcemy mieć marmoladkę to możemy zmiksować. Gorącą konfiturę przełożyć do wyparzonych słoiczków, szczelnie zamknąć i odwrócić do góry dnem do wystygnięcia. Jeżeli chcemy przechowywać konfiturę dłużej to należy ją pasteryzować przez około 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elkapatelka 04 sierpnia 2017 BŁĄD - galaretkę NIE ROZPUSZCZA się w wodzie tylko bezpośrednio w gorącej pulpie cukini.Inaczej nie przetrzyma się przez zimę

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń