Do góry

Desery Przepis na:

koperty maślano-twarogowe z mascarponei biszkoptami

koperty maślano-twarogowe z mascarponei biszkoptami

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 807

Dodano:

Odsłon: 4838

smaczne trzyskładnikowe ciasto z farszem mascarponowo-biszkoptowym...

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. miękkie masło ugnieść z twarogiem. dodawać mąkę, cały czas ugniatając rękoma. Rozwałkować na cienki placek ,wykrajać nozem kwadraty.

  2. biszkopty rozkruszyć, dodać serek mascarpone i serki danio. wymieszać.

  3. gotowy farsz kłaść na wykrojone z ciasta kwadraty. Zwijać w koperty.

  4. aby boki kopert się nie rozklejały, smarować je na środku w styku pozostałym na papiwerze masłe. Piec w piekarniku przez 40 minut w 180 st. posypać cukrem pudrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kokalala 13 lutego 2010 wyszło mi 2 blachy po 12 szt. na każdą. wszystko też zależy ilości nakładanego farszu i wielkości kwadratów.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 13 lutego 2010 Ładnie wyglądają (do ulubionych) ile ich wychodzi z tej porcji?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 12 lutego 2010 To ciasto z sera białego jest wspaniałe. Pieczemy z niego ciasteczka z jabłkami, ale to nadzienie też spróbujemy. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń