Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kopytka z dynią"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej wodzie. Przestudź, przepuść przez maszynkę. Dodaj przesianą mąkę, jajka i szczyptę soli. Wyrób gładkie ciasto. Uformuj wałeczek, krój ukośne kopytka. Wrzuć je na osolony wrzątek i gotuj do wypłynięcia, ostudź.
Dynię obierz, usuń pestki. Miąższ pokrój w dużą kostkę. Wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj na półtwardo. Kopytka i dynię nadziewaj na przemian na szpadki, oprósz solą, pieprzem i listkami tymianku. Smaż na rozgrzanym oleju na złoto.
czas ok. 90 min; porcja – 310 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety