Do góry

Przetwory Przepis na:

koreczki z ogórków

koreczki z ogórków

Autor: PATI197799

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 209

Dodano: 19.08.2012

Odsłon: 16050

dodany seler daje im bardzo siekawy smak

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Warzywa pokroić w grubsza kostkę, zalać solanką na 3 godziny. (Solanka to 1 szklanka soli i wody tyle, żeby przykryła warzywa.) Odcedzić ( przez durszlak ) Do słoiczków włożyć po kilka ziarenek gorczycy, liść laurowy, ziele angielskie i odcedzone warzywa.

  2. Zalać gorącą zalewą przygotowaną z 5 szklanek wody, 2,5 szklanek cukru i 1,5 szklanki octu. Pasteryzować 2 – 3 minuty.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elemelek 05 sierpnia 2015 ogóreczki są super - wspaniały przepis robię je od 2 lat i w tym roku oczywiście znowu zrobię

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń