Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 375
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Mięso natnij między kośćmi. Następnie zwiąż ze sobą dwa zewnętrzne kawałki żeber. Połączone mięso wygnij tak, aby utworzyły rodzaj korony. Olej podgrzej, a następnie zalej nim zgniecione ząbki czosnku. Po chwili wsyp przyprawy i natrzyj mięso.
Wstaw je na noc do lodówki. Koronę włóż do okrągłego naczynia. Końce kości owiń folią aluminiową, aby się nie przypaliły. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 60 minut w temp. 200° C. Przygotuj nadzienie. Kaszę i komosę opłucz. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij kawałki cebuli. Wsyp nerkowce i przyprawy.
Chwilę podsmaż i dodaj obie kasze. Wlej 2 szklanki wody i gotuj na małym ogniu, aż wchłoną całą wodę. Dodaj natkę, wlej sos sojowy i sok z cytryny. Wymieszaj. Nadzieniem wypełnij wystudzoną koronę. Następnie zmniejsz temperaturę do 175° C i piecz jeszcze 30 minut.Źródło: Na żywo