Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Korzenne muffinki"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
Składniki
Czas przygotowania: 35 minut. 1 sztuka: 190 kcal. Cena sztuki: 0,80 zł
Obie mąki wymieszaj z cukrem, przyprawami oraz proszkiem i sodą oczyszczoną. Do wysokiego naczynia wlej mleko, maślankę oraz stopione masło. Wbij jajko. Szybko wymieszaj mikserem.
W trakcie mieszania porcjami dodawaj przygotowane wcześniej sypkie .
Formę na muffinki posmaruj tłuszczem. Oprósz bułką tartą. Ciasto wymieszaj z rodzynkami, nałóż łyżką we wgłębienia formy. Piecz 25 minut w temperaturze 190 st.
Gdy muffinki wystygną, udekoruj je bitą śmietaną oraz marcepanowymi figurkami.Źródło: Tina