Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niebanalny sposób na zdrowe rozgrzewanie!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457115
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1306
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2155
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 532
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457115
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1306
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2155
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 532
Składniki
Rodzynki namaczam we wrzątku. Pęczak zalewam wodą, solę i zagotowuję. Zmniejszam moc palnika. Jabłko obieram i kroję w kostkę. Marchew ścieram na tarce o grubych oczkach. Do pęczaku dodaję odsączone rodzynki, jabłko i marchew. Gotuję do miękkości kaszy. Przyprawiam do smaku. Dolewam wodę, jeśli potrzeba. W małym garnku zagotowuję wodę. Solę i dodaję ocet. Robię wir i ostrożnie przelewam jajo. Gotuję niecałe 2 minuty. Przecedzam na sitko. Gorący pęczak mieszam z serkiem homogenizowanym. Nakładam jajo. Posypuję posiekanym szczypiorem i gruboziarnistą solą.