Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Koszyczki z warzywami, serem i wędliną"
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1697
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 87
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1697
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 31
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1584
Składniki
40 minut • Porcja 300 kcal • Koszt ok. 20 zł • Przepis na 24 szt.
Ciasto rozwałkuj na grubość ok. 1/2 cm. Wykrój z niego kółeczka o średnicy 5 cm.
Połowę kółeczek rozłóż na blasze i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Z pozostałych kółeczek wykrój foremką środki. Otrzymane krążki połóż na kółeczka i też posmaruj jajkiem.
Powstałe koszyczki piecz ok. 15 min w 180°C na złocisto. Czosnek drobno posiekaj, króciutko podsmaż na oliwie, dodaj grubo pokrojony szpinak, sól, pieprz i podsmaż 1/2 min.
Do części koszyczków włóż po łyżce szpinaku, wyłóż kilka ziarenek pieprzu, kawałek mozzarelli i zgrillowaną na blasze połówkę pomidorka.
Do pozostałych koszyczków włóż po kawałku mozzarelli, sałaty i pokrojone szparagi zawinięte w pasy szynki posmarowanej majonezem. Udekoruj tymiankiem.Źródło: Kobieta i życie